Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pózerekről azaz a divatemokról.

 

Rengeteg stílusirányzat elutasítja a hivatalos divatirányzatokat és kitalál helyette valami újat. De a saját csoportján belül egy idő után ez is divat lesz. (Pl.: hippi-mozgalom, népies ruhák... stb. és úgy látszik ez lesz az emoval is,akár a pózerek által, akár nem....hát nemde?:S)

 

A pózer olyan egyén, aki egy stílusirányzatot divatból követ, nem meggyőződésből, nem hitből, és mert nem ez az életformája. Inkább képmutató.

 


Az igazi pózerek:

- azt sem tudják mi az emo

- egyfolytában azért sírnak, mert nem tudják megvenni az új pónis füzetkét, a Hello Kittys kistáskát, stb. És ez csak azért kell nekik, h legyen mivel felvágniuk...:P

(az tény, hogy senki nem születhet gazdagnak, de ez most nem erről szól!!! Az emo egy életérzés, és nem egy divat, azt se felejtsük el!)

- kedvenc szavajárásuk ha meglát egy cuccot: „jájj de cukiiii! Hol vetted? Titta emós!”

- mindennap másik cipőbe van, (ezzel is divatol) egyszer a Vans-ot, máskor a hosszú szárú Converse tornacipőt, legközelebb visszavált a régi edzőcipőjére, majd jön a balettcipőcske …..ezeket 1-2 napnál tovább nem hordja, aztán leragad a régi stílusánál, vagy egy új plázastílusnál....(ez így van az összes cuccával is)

- előszeretettel másolja az emo stilust (részben v egyészben, mondván h olyan "emos")

- állandóan a többieket lesi, kifikázza őket, majd másnap ő is ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy viselkedik, mint akiket lefikázott előző napXD

- feltűnési viszketegségük van

- mindenkire rátelepszenek

- vastag smink

 

 

összefoglalva: a pózerséget nehéz meghatározni, de egy biztos:

 

a pózereknek nincs saját egyéniségük. pár hét múlva új divat stílust találnak maguknak, és azt kezdik majmolni.
és ugyanez van minden stílusnál is...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Na ja...

(Gjuno, 2016.11.19 13:23)

Én is ki vagyok akadva az ilyenekre. Olyan érzés, mint amikor még nem voltam emo, akkor is mindenki lemásolt

;)

(Kitty, 2015.11.17 23:37)

En is emovok de regen az gondoltam roluk h ur isten h neznek ki...felelmetesek.de most mikor vissza gondolok h miket mondtam es en is emo lettem megdöbenek!
sokan leneznek ez miat de nm erdekel...akinek nm tetszem az ne nezem!en ezt gondolom...!!! :)

vivienzador@freemail.hu

(Maya^^Scenee, 2009.08.07 13:45)

Buzik..:@

Re: vivienzador@freemail.hu

(XeMoGirlX, 2015.08.26 11:10)

Baszod faszod aztat szopod hogy ha az emokra mondtad! -.-

Válasz az előzőre

(XYZ, 2015.07.04 09:49)

Ha csak az öltözetben van kis egyezés, de amúgy nem tartod magad emonak hanem metálos vagy, akkor nem is értem a kérdést. :)
Nem, nem fog senki lepózerezni, rockernek fognak nézni. Amivel nincs semmi baj.

Hello

(Én, 2015.07.02 17:51)

Metálos vagyok, de tetszenek az emo ruhák, és pár emós dolgom van, rocker-emo az öltözködésem, de nem divatozok meg ilyenek, csak az emoban van pici szín és tetszenek a cuccok.
Amúgy semmi smink meg haj.
Pózer vagyok?

SZIASZTOK :)

(Bernadett, 2012.12.30 22:31)

Sziasztok, én egy 13 csaj vagyok élek halok a sceneért egyszer megpróbáltam "scenesen" menni a suliba (póthaj is volt rajtam mert nem volt elég hosszú a hajam) mindenki röhögött rajtam az egész suli róllam pletyózótt senki se állt mellém ezért abbahagytam a scenezést. ezért énmár pózer vagyok ? :S

Re: SZIASZTOK :)

(Fanni, 2013.01.06 17:44)

Szia! Szerintem nem vagy pózer, és a többiekkel ne foglalkozz! Ez a Te életed, te döntöd el, hogy nézel ki, hogy mész suliba!

Re: SZIASZTOK :)

(emo, 2014.11.27 15:31)

Dehogyis! Szerintem csak megijedtél mert mindenki piszkált, mindenki ezt tette volna ( és ha pózer lennél szerintem nem kértél volna segítséget)

Re: SZIASZTOK :)

(Valaki, 2015.04.14 21:13)

Szia. Dehogy vagy pozer!Hagyd hogy gondoljanak amit akarnak !Nem ismerlek de szerintem ha kinezetrol dontenek azt se erdemlik meg hogy radnezenek!Es en total egyut erzek veled!Tudom milyen ha senki nem all meled!

jafhbdhdkkdxj

(sziszi, 2011.12.22 10:30)

sztem. jó ez az oldal!!nagyon is!!:)én is emo voook csak az a baj.hogy a szüleim semmit nem engdnek se ruházat sem pedig hajviselet (semmit ami az emoval kapcsolatos) és már teljesen kivagyok tőlük!! XD

Re: jafhbdhdkkdxj

(emo, 2014.11.27 15:34)

Akkor is lehetsz emo ha nem öltözöl úgy, de ha nagyon szeretnél akkor fokozatosan szoktasd rá a szüleidet hogy neked ez a stílus tetszik :)

Zalaszentgrót 8790

(XxVivienxX, 2014.11.26 15:13)

Sziasztok, szeretnék feltenni egy kérdést, csak azért mert emo vagyok miért hiszik mások azt rólam h próbálok öngyi lenni??

Re: Zalaszentgrót 8790

(emo, 2014.11.27 15:27)

Azért mert rettentő előítéletesek, ha meghallják azt a szót hogy emo, rögtön az öngyilkosság, depresszió, érvágás, és hasonlók ugranak be először. Ilyenkor jön az, hogy vagy segíteni akarnak, vagy kiközösítenek, vagy nem törődnek veled, mert nem az ő dolguk ( sajnos ebből van a legkevesebb )

beavatás

(XxVivienxX, 2014.11.26 15:17)

van olyan h hivatalos emo-vá válni? valójában van beavatás?

kérés!!

(Márk34, 2014.11.10 18:32)

Hello!
Nagy segítséget szeretnék kérni!
Főiskolára (BKF) járok és Társadalom ismeret órán egy szubkultúráról kell prezentációt készíteni, és én az EMO-t választottam (a valódit!!)
Úgy látom te nagyon hitelesen képviseled ezt az irányzatot és szeretnék interjút készíteni veled.
VAlamikor lemennék hozzád Szombathelyre, hogy meglegyen az interjú! Kérlek segíts mert a tanár rohadtul nem fog átengedni, ha nincsenek élő interjúim :)

itt találsz meg: laaskft@gmail.com

Elég sürgős lenne, köszi szépen!!!
Márk

az én versem

(József, 2013.04.09 17:00)

egy penge,egy ér,egy litervér,és az életed végetér

Re: az én versem

(Névtelen fiú, 2014.06.24 22:00)

Nagyonjóvers.Király.Szuperezazemo.

Segítsetek! Pls !

(XXPanusXX, 2014.05.16 22:01)

Úgy 2 éve rádöbbentem hogy hova húzott a stílusom eddig is. Régóta csak feketében járok és nem nagyon vannak barátaim és mindenki piszkál a kinézetem miatt. Lassan 2 éve hogy olvastam az emokról és rájöttem hogy hova tartozom! Az akkori lbm leakart beszélni arról hogy tejesen belemerüljek a stílusba, de sikerült meggyőznöm hogy nem fogom magam vágni és elmagyaráztam neki hogy az emok nem drogoznak és nem is isznak. Akkor megnyugodott, de azt mondta hogy többet nem vagyunk barátok ha én emo leszek, ez sem tartott vissza. Kihúztam 1 és fél évet, de most már nem bírtam tovább hogy mindenki cikiz anyám fojtón kiabál velem és elkezdtem magam vágni, ez úgy 1 hónapja kezdődött és a suliban észrevették és rögtön mindenkit érdekel hogy mi van velem, de én nem beszéltem mert eddig nem érdekelte őket most se izgassa őket. De már szinte nem látszik a karom a vágásoktól. Szeretnék leállni mert félek hogy mi lesz később, de nem megy. Miután megvágtam magam (többször is) jobb szokott lenni, de szeretnék leállni. Kérlek titeket ha valaki tud segíteni pls írjon. Itt az email címem: wrabl.panna@gmail.com

vyrgy122@freemail.hu

(Flower, 2011.12.06 17:25)

Wáh basszus de ismerős.... ilyenek jönnek szinte velem szemben az utcán, egyszerűen undorító. És amikor valaki a képembe köpi hogy "Pózer emós" vagy akkor eszem megáll...sosem voltam pózer és sosem leszek az. Az oldal pedig fantasztikus :3