Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emo 12 pontja

 

Nem, nem csak lányok lehetnek emósok. Annyi, hogy az emo fiúkat és lányokat nem sok különbözteti meg egymástól. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.

 

Hiba volna a nemeket szexuális szokásaik alapján megpróbálni elkülöníteni. Az emóknak ugyanis olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek. A magyar és külföldi oldalak tömegével mutatnak be egymással csókolózó emo kideket, amit az emo görlök állítólag nagyon szexinek tartanak.

 

A mozgalom kulcsa egyébként éppen a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon. Egy 14 éves, vidéki lány elmesélte, egy éve emo, amióta a neten rábukkant egy fekete-fehér oldalra, versekkel, emók képeivel és emo magyarázószövegekkel.

 

A magyar oldalak jó részén pontosan ugyanaz a hosszú használati utasítás olvasható, amelyből kiderül, hogyan néznek ki, miket gondolnak, hogyan viselkednek az emók.

 

Az emo például érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."

 

Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."

Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző még, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."

 

Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fff

(f, 2016.01.28 13:20)

ezt ugyanaz az ember irta

Nincs életkedvem

(EmoCinti, 2016.01.13 14:04)

Sziasztok Cinti vagyok 17 éves már gyerek korom óta emo és antiszociális vagyok.Nemnagyon figyelnek rám az emberek sőt az aki azt mondja nekem,hogy érdeklem még ő is leszarja a fejemet (bocsi a kifejezésért) .A suliban csak 2 emo barátom van de ők se az osztálytársaim szóval nem sokat látom őket .Szeretnék beilleszkedni a kis csoportotokba mert jól jönne egy kis kommunikáció négyány azonos gondolkodású emberrel =)

Re: Nincs életkedvem

(EmoCinti, 2016.01.13 14:36)

miért írtam a néhány at négyány nak? =D

Re: Nincs életkedvem

(benixx19, 2016.01.26 21:15)

Szia én beszélgetnék vele én is magányos vagyok különc az osztályba Emo vagyok 19 vagyok itt az gnail cimem benijoker16@gmail.com

magány

(benixx19, 2016.01.09 16:45)

Sziasztok 19 éves vagyok szeretnék ismerkedni veletek nagyon magányos vagyok Emo vagyok de a szüleimnek nem tetszik iskolába is kevesen szeretnek

szeretnék beszélgetni

(emo lány, 2015.10.14 19:17)

Sziasztok én egy miskolci lány vagyok .Barátaim nincsenek. A szüleim legbővebb mondata hozzám a szégyen hogy ilyen lányunk van. Az egyek oszt.társam muldkor majdnem eltörte a karom 'mindenkinek jobb lenne nélküled 'mondattal. A tudsz segíteni kérlek írj.!!

Re: szeretnék beszélgetni

(YoungEmo, 2015.10.16 22:38)

Ne izgulj. Az emberek gyakran nem fogadnak el annak ami vagy. Ilyenkor nem az a megoldás hogy más légy hanem mutasd meg nekik azt hogy te ez vagy! A szüleiddel ülj le beszélgetni annak a kedves diótörőnek meg üzenem hogy ha egy emo-t mogpróbál megváltoztatni az olyan mint ha az embert magát próbálnák lecserélni. Szó mi szó, légy erős szivi itt mindíg lesznek akik megértenek!

Re: szeretnék beszélgetni

(Emokiddo, 2015.11.03 15:57)

Van facebook-od ? Ott megtudnálak keresni

Re: szeretnék beszélgetni

(XD, 2015.11.23 00:33)

Azt hiszem tudok. Bàr nem Miskolcon lakom. Ha akarod dumálhatunk. Nem vagyok emó, de értem őket. E-mailcímem:dodrottya@gmail.com

Re: szeretnék beszélgetni

(ricsixx, 2016.01.01 15:36)

Szia. Nálam majdnem ugyan az a helyzet,barátaim nekem sincsenek. Soha nem voltam emo-s de a lelki világom hasonló. Ha gondolod beszélgethetünk. Email címem: ricsixx9@gmail.com :)

EMoLove

(Sanyi, 2010.12.12 11:10)

Sziasztok én egy Bögöti srác vagyok.... de ez senkit nem érd3kel XD na mind1 Vas megyében van nem messze sárvártól Ismerkedni szeretnék sárvár és szombathely környéki Emo fiukkal és lányokkal én is emo vagyok az érzelmeim és a felfogásom terén mindig is imádtam ezt a stilust és imádni is fogom szerintem az EmO CsaJok a legszebbek és legsexibbek egyenlöre barátkozni szeretnék mert nincsenek emo barátaim és ez elég gáznak tartom söt engem még zavar is... a többi haver..barát mind azt mondja hogy jofej vok meg vicces. stb na nem huzom tovább az agyatokat aki hajlando lenne barátkozni akár fiu akár lány ..szombathelyiek sárváriak és környékbeliek elönyben nyiiii de persze másal is szivesen bbarátkozok csak velük nem garantált a találkozás .. na egyenlöre enyyi myvip...2 is van Bistei Sándor ez az egyik...Bistei Sámdor...ez a másik mert elirtam a nevem és a vip nem engedi kijavitani XD mindkettön jelizhettek faceboook Sándor Bistei msn: bisteisandor@hotmail.com jah a myvipes képeim régiek pl amin az audi tt mellett vok az 10000 éves XD fentvannak ujabb képek is uj hajam mappában de már azok sem ujak XD most sima barna hajam van várom a msn, myvip jelöléseket.. jah és egy extra kérés vki segitsen megcsinálni a hajam pls köszi sziasztok puszi minden emOnak EmO LoVe

Re: EMoLove

(A Barátnőd.. , 2015.10.09 22:55)

Szia kicsim.. tudom h ez a comment régen volt.. és h én is emo voltam 4 évig... de te csak ne ismerkedjél semmien csajokkal jolvan? :'D Puszi/szia/szeretlek :* <3

Re: EMoLove

(Tamás, 2011.06.13 21:34)

Ha tényleg haverkodni szeretnél akk megtalálsz a Facebook-on.:)

Re: Re: EMoLove

(EMoLove, 2011.10.27 12:01)

Írd meg kérlek emailban a neved és felkereslek facebook-on.
emailom: tk16@freemail.hu

Re: Re: EMoLove

(Sanyi, 2011.10.27 12:10)

Sziasztok ismételten 1 adatmódosítás. 2 myvipet nemhasználom msn-t nemhasználom fb-n elérhetö vagyok új regisztrációval szóval aki szombathely sárvár környéki emo és szivesen látna egy magányos emöt a baráti körében az irjon legyenszives a tk16@freemail.hu címre Se barátok , se barátnő :( egyedül vagyok mint a kisujjam T.T

salalal22salalla

(Balofh Barby, 2015.10.07 19:24)

.-------..---..---------------...........--------------------......................------------..............

barbibabikaa

(barbika puxxx, 2015.08.13 22:44)

he hajjak meg ti bolondok vagytok he dikk màn mingyan megfogom oszt az összes emosgecinek kiszakitom a mihüket oszt a nyakuk köré tekerem hajjak meg ! Sok retek rohodjon kette az az egisz emo faszsag! Majd kinövitek a gecibe gondolom 12 vagy 13 éves fasszopo gecirangatok vagytok! Hà hajjak meg meg gondolom elitelitek a te$tvirejimet mert cigany vagyok csak egy ilyen kis retket latnenk meg az utcan szit taposnam mint a csigat he dikk:* na csà ribik legyetek öngyilkosok oszt hajjatok meg emos retkek (KITETTEM KETSZER IS HOGY MINDEN RETEK ELOLVASSA !:*)

Emok -.-

(emooooooo vagyok? :''O , 2015.04.19 16:21)

1. Mi bajotok van azzal, hogy ,,emos'' O_o? Az ,,emo'' az főnév ugye? És hogy képezünk főnévből melléknevet? Hozzá rakunk egy ,,s''-t (lovas, virágos, eszkimós, EMÓS). Szóval nem emo táska, és nem ló táska, hanem emós táska és lovas táska.
2. Minek utánozzátok egymást? Nincs semmi egyéniségetek, mind ugyan olyanok vagytok...
3. Mit kell magatokat sajnáltatni?? Azt hiszitek másnak nincs annyi problémája? Mit kell nyalni a sebeiteket?
Ui: Amúgy az itt leírtak alapján belül emo vagyok /O_O\. És a stílus is tökre bejön /O_O\. ÚRISTEN. KEZDEK ÁTVÁLTOZNI... EMOVÁ. :O De tényleg. Jövő hónapban vágatom a hajam olyan scene stílusúra, kockás, fekete cuccokat hordok, a szemsminkem azelőtt ilyen volt, mielőtt tudtam volna mi az az emo, nec kesztyűt vásároltam tegnap, és kinéztem magamnak egy szegecses karkötőt. Mindez úgy, hogy észre sem vettem. Akkor most.... EMO VAGYOK?? :O :O :O Segítséééééég :(!

Re: Emok -.-

(xXzsaniiXx, 2015.07.10 22:26)

ne rinyálj már, f*szt vagy emo csak mert pár ROCKos cuccot veszel. ez am nem mennő h itt műrinyálsz nekünk. jah és elég kétszínűnek látszol szval... kicsit gondolkozz el ezen mert szerintem ennél rosszabb ember nem létezik a világon...

Re: Emok -.-

(Valaki, 2015.04.19 20:29)

Akkor vagy emo ha erzel is valamit!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25

Következő »