Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emo 12 pontja

 

Nem, nem csak lányok lehetnek emósok. Annyi, hogy az emo fiúkat és lányokat nem sok különbözteti meg egymástól. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.

 

Hiba volna a nemeket szexuális szokásaik alapján megpróbálni elkülöníteni. Az emóknak ugyanis olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek. A magyar és külföldi oldalak tömegével mutatnak be egymással csókolózó emo kideket, amit az emo görlök állítólag nagyon szexinek tartanak.

 

A mozgalom kulcsa egyébként éppen a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon. Egy 14 éves, vidéki lány elmesélte, egy éve emo, amióta a neten rábukkant egy fekete-fehér oldalra, versekkel, emók képeivel és emo magyarázószövegekkel.

 

A magyar oldalak jó részén pontosan ugyanaz a hosszú használati utasítás olvasható, amelyből kiderül, hogyan néznek ki, miket gondolnak, hogyan viselkednek az emók.

 

Az emo például érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."

 

Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."

Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző még, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."

 

Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Emok -.-

(Emok -.-, 2015.06.06 11:41)

Mit kéne még éreznem? A leírtak alapján emo vagyok! Hogy vessek ennek véget??

Re: Re: Emok -.-

(barbika puxxx, 2015.08.13 22:42)

He takarodja mar a rakba te retek emo($) szerte szijjel szakitanam a mihedet rmte retek

barbibabikaahh cicusli$

(baba, 2015.08.13 22:38)

he hajjak meg ti bolondok vagytok he dikk màn mingyan megfogom oszt az összes emosgecinek kiszakitom a mihüket oszt a nyakuk köré tekerem hajjak meg ! Sok retek rohodjon kette az az egisz emo faszsag! Majd kinövitek a gecibe gondolom 12 vagy 13 éves fasszopo gecirangatok vagytok! Hà hajjak meg meg gondolom elitelitek a te$tvirejimet mert cigany vagyok csak egy ilyen kis retket latnenk meg az utcan szit taposnam mint a csigat he dikk:* na csà ribik legyetek öngyilkosok oszt hajjatok meg emos retkek

EMO GYŐTRELEM

(Black, 2015.07.29 23:44)

Utálom azokat akik utálják az emo fajtánkat volt egy barátom akibe nagyon bisztam és nem voltam egy sérülésem miat 2 hétig és adig ojanokat terjeszt és én ojantol tutam meg akitől még nemis vártam de az volt a leg szarab hogy eszt le tagata és mikor mentem suliba akor odajot kőnyes szemel és bocsánatot de aszt montam ijent nem tudok meg bocsáltani azot szinte ugy utálja a mi fajtánkat hogy szinte már a padjára az van rá irva hogy pusztoljon az emok de ez engem nem zavar ki zárom a rosz gondolatokat tegyétek ti is ezt és nem lesz baj..

csak én nem értem, mit keresnek itt ilyenek?...

(xXzsaniiXx, 2015.07.10 22:18)

khm. elgondolkoznék azon ki valójában itt a szerencsétlen.
1. mi a francot keresel itt, ezen az oldalon? ja hogy a nagy pofáddal, a hiányos tudásoddal szeretsz beszólogatni olyanoknak, akikről nem is tudsz semmit. nem tudod kik ők. miért olyanok amilyenek.
azt gondolod h te jobban tudod nálunk h mi ez, aztán ezzel jó pofára is estél, mert kurvára nem tudod mi ez.
2.ha valaki szar nevelést kapott, az mi a jó büdös francot tehet róla?? amúgyis mi közöd hozzá?!?
örülök h te boldog vagy, tök jó neked hogy még olyanokkal is ráérsz foglalkozni, amikhez semmi közöd. biztos tök frankó nálad minden és van lelkierőd fölmenni egy olyan oldalra amihez nem is értem mi közöd van..gondolom ez hiányzik már csak a "tökéletes" kis életedböl. h mások orra alá dörgöld. tudod többek közt ilyen idióták basszák fel az agyamat......
3. lenne még mit írnom, de 1: eddig is elég időt pazaroltam rád. 2:félek talán még annyit sem tudsz majd felfogni amennyit írtam. nemhogy még többet.
ui.: neked biztos kinyalják a segged, mindent megkapsz, és nincsen problémád. azért nem kell más életébe beleszólni

...

(lilla, 2015.07.01 20:47)

Akinek nem tetszik a stílus, esetleg nem érdekli, az hogy kerül erre az oldalra? Felkel és fejébe veszi, hogy "na én most kiröhögök valakit, akinek stílusa van, mert nekem meg nincsen!"?? Ha nem tetszik, akkor takarodj innen. És egyébként az emo stílus nem csak a ruhákban mutatkozik, meg a zenei ízlésben. Az emosak éreznek valamit és kinézetükkel át akarják adni az életérzést másoknak. Ennyi....

.

(Kurumi, 2015.04.22 23:30)

Sziasztok
Olvastam a kommenteket, ez a páwa nem tudom mit keres itt...nagyon szemét tőle, hogy ilyeneket ír
Nha akkor
Én 4 éven keresztül voltam Emo, mindenki csak engem piszkált, barátaim eltűntek, de vannak már újak, egyik közülük még mindig Emo és az is marad.
1 éve vagyok már Goth, sokan néztek/néznek engem még mindig Emo-nak. Suliban félnek tőlem (tanárok és a diákok is), nagyjából mindenki Halál-nak nevez, ami meg legjobban zavar:
1. Szemetesnek/szemétnek néznek
2.amivel tudnak (pl teniszlabda vagy valami nagyobb és keményebb tárgy) megdobnak, majd ki is röhögnek
Kb így ennyi...

milyen amikor egy barát elhagy...

(Fanta. F., 2014.10.19 22:25)

Megértelek titeket srácok! Én meg azért lettem emo, mert úgy viselkedtek velem mint itt néhányótókkal.. Szerettem az életem... Aztán új suliba kerültem és azt HITTEM,hogy elfogadnak... Majd rá 2 évre a legjobb barátnőm közli velem,hogy egész idő alatt csak megjátszottam,hogy jóban van velem... Aztán elegem lett és elkezdtem feketében járni és érdekes módon néhányan megrémültek... :/ Aki tudja milyen érzés az ilyen az írjon kérlek! :'(

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(Dark Angel :P, 2015.01.02 17:21)

Ismerős.. :/
Én is 1 éve vagyok emo..
Elég szépen ment minden majd a B.F.F-em amíg 1 hétig nem voltam suliban olyan durva dolgokat terjesztett rólam,hogy nincsenek rá szavak..aztán rá kente az egyik bnőmre.. ://
(Ezt neten keresztül tudtam meg az egyik bnőmtől amikor elkértem a leckét..)
Majd mikor már voltam suliban sírva borult a nyakamba...
Én azt mondtam megbocsájtok neki,de nem felejtek...
És azóta velem köcsögösködik... (Pedig nincs rá oka,inkább nekem lenne rá okom...)

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(saci, 2015.01.08 16:40)

detó úgyan ez..:( de ez van el kell fogadni és nem törödni velük..

Re: milyen amikor egy barát elhagy...

(csak egy lány, 2015.03.12 21:04)

Kedves Re! én tudom milyen 2 barátnőm volt és mindig elhitették velem hogy barátok vagyunk aztán:no vége a barátságnak! én erre kiakadtam mert vagy a barátaim voltak vagy nem és gúnyt üztek belölem h én miért hiszek el mindent szóval :'(

Oldal

(EmoGirl, 2015.02.23 11:31)

Szia. Bocsánat a zavarásért. Lehetne egy kérdésem/kérésem? Van egy oldal és a tulajdonosai nagyon szeretnék, ha több like és aktívabb emberek lennének rajta, de sajnos nem tudják hogyan csinálják. Esetleg nem-e tudnátok kirakni erre az oldalra vagy valamelyik másra, ami aktív és like-olnák az oldalt? Nagyon fontos lenne nekik, ha beindulna az oldaluk rendesen. Köszönöm szépen előre is a választ és mégegyszer ne haragudj a zavarásért. (Ez lenne az oldaluk) https://www.facebook.com/pages/-K%C3%A9t-emo-l%C3%A1ny-blogja-/1418153361816064?ref=bookmarks

szörnyű a barátokkal

(csak egy lány, 2015.01.29 20:28)

én 14 éves és 2 éve vagyok emo azért lettem mert a barátaim egyfolytába becsaptak és gúnyt üztek belőllem így ht meguntam mindent ráadásul még ithon is olyan rossz minden senki se ért meg stb ...

pepsi and hell

(Woooo, 2015.01.20 20:55)

Én 17 éves vagyok 3 éve vagyok emo

bvb

(Fallen Angels, 2015.01.13 19:56)

én a 'barátok' miatt lettem emo

csigri5@citrail.hu

(oláh anita, 2014.12.02 17:50)

Szerintem az emo is ember és szeretem
;)

Re: csigri5@citrail.hu

(Emese, 2014.12.26 15:00)

Szerintem is! :)

emesemano@hotmail.com

(Emese, 2014.12.26 14:58)

Szerintem mi emok is emberek vagyunk nem tudom mièrt kell elítèlni minket!!

*

(*, 2014.11.28 09:09)

Most 2014-ben vannak emok? Mert én soha életemben nem láttam emot! Én Pusztazámoron lakom, itt szinte 100%, hogy nincs egy emo sem... csak én. Érdre járok iskolába, de ott sem ismerek emokat. Jó lenne egy emo barát.
Szeretnék emo lenni külsőleg is, de nem tudom jó ötlet lenne e. A szüleim nem hiszem h engednék+ állandóan enged néznének... Nem tartanának normálisnak. Miért nem lehetünk önmagunk? Ha már egy kicsit is kitűnünk a tömegből már kiközösítenek. Legalábbis én így tapasztaltam.

Re: *

(olàh anita, 2014.12.02 18:00)

Igaz na örülök hogy igy làtod


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25

Következő »